Падналият сняг и заледените улици и тази  година  докараха  допълнително

...
Падналият сняг и заледените улици и тази  година  докараха  допълнително
Коментари Харесай

По 3 души дневно минават през травматологията

Падналият сняг и заледените улици и тази  година  докараха  допълнително работа на ортопедите. Позакъснялата зима усили пациентите с контузии и счупвания.
Средно по 3 души всекидневно минават през травматологията. От понеделник до през днешния ден са признати 15 потърпевши. Не са толкоз доста, само че въпреки всичко са повече от нормалното. Сред потърпевшите има и възрастни хора, които са паднали в домовете и счупванията им не се дължат на поледицата,съобщи за " Пазарджишка Марица "  д-р Дора Шопова, шеф на Спешното поделение в МБАЛ Пазарджик. 
 Най-честите контузии са счупена раменна става, защото при рухване хората се подпират на рамената си и това довежда по счупвания. При падение на леда пък се изкълчват глезените, което е също една от най-честите недоволства на признатите в травматологията пациенти.
По думите на лекарите най-често възрастните хора стават пациенти на отделението по време на замръзване. Не че младите не падат, само че при възрастните хора по-лесно се чупят костите. Затова и препоръките на лекарите към тях са да не излизат, когато на открито е хлъзгаво и заледено. При възрастните хора и лекуването е по-продължително. Едно строшаване при тях се възвръща за доста по-дълъг интервал и оставя следи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР